Europa voert nieuwe regelgeving in!

KLEINVEE HOBBY KRIJGT WEER EEN DEUK!

Er ligt een nieuw wetsvoorstel klaar dat alle houders van pluimvee verplicht om zich te registreren.

Zodoende worden de houders van “in gevangenschap levende vogels” een registratieplicht opgelegd en dat vanaf de eerste gehouden vogel. Doordat er een uitwisseling van dieren gebeurt tussen particuliere houders onderling wordt de houder gezien als exploitant waardoor andere administratie verplichtingen van toepassing zijn.

Als deze wet er door komt, dan zal iedereen die een stuk pluimvee (en dus ook duiven) verhandelt zich moeten registreren bij het FAVV. In de praktijk wil dat zeggen dat iedere fokker zich moet registreren, aangezien iedere fokker wel eens een dier verkoopt of uitwisselt met collega-fokkers. Zelfs het aanbieden van dieren op tweedehands zal dan niet meer mogelijk zijn zonder registratie.

Er loopt een openbaar onderzoek dat eindigt op vrijdag 20 mei om 0u00 (plaatselijke tijd, Brussel). U kan als EU-burger uw bezwaar aantekenen tegen deze wet.

We roepen iedere fokker op, ook zijn die geen pluimvee houden, om massaal hun bezwaar of commentaar te geven op dit wetsvoorstel.

HOE KAN JE BEZWAAR AANTEKEN?

Ga naar http://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/isc-2021-11813_en

Registreer je via je e-mail adres.
Vervolgens druk je op het gele vak: FEEDBACK GEVEN.
Daar kan je omschrijven waarom je niet akkoord bent.
Wat je schrijft is niet zo belangrijk, belangrijker is dat je je mening kenbaar maakt en aangeeft dat je niet akkoord bent met deze wet.

STAND VAN ZAKEN OP 18 mei 2022

Er hebben reeds 1.055 mensen bezwaar ingediend. Dat is goed. Belgiƫ staat aan de kop met 558 stemmen, Nederland volgt met 323 stemmen.
Dat moet meer zijn! Vandaar reageer vandaag nog.